Για ευνοιοκρατία κατηγορείται ο Ολμέρτ

0

Εντολή για την διενέργεια νέας έρευνας εις βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Μεναχέμ Μαζούζ.

Η έρευνα αφορά την περίοδο 2003 – 2006 , όταν ο Εχούντ Ολμέρτ ήταν υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας και σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων η αστυνομική έρευνα θα επικεντρωθεί «σε πολιτικούς διορισμούς φίλα προσκείμενων προς τον Ολμέρτ προσώπων σε καίριες υπηρεσίες του υπουργείου». Επιπλέον, η έρευνα θα εξετάσει εάν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε κατάχρηση της εξουσίας του για να ευνοήσει ιδιωτική εταιρεία, η οποία εκπροσωπούταν από δικηγόρο και στενό συνεργάτη του.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει και παλαιότερα κατηγορηθεί για διαφθορά αλλά δεν έχει διωχθεί ποινικά.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ κλήθηκε την περασμένη εβδομάδα να απαντήσει σε ερωτήσεις αστυνομικών σχετικά με το ρόλο που διαδραμάτισε το 2005 ως υπουργός Οικονομίας στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, Leumi.

Επιπλέον, τον περασμένο μήνα το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας εις βάρος του Ισραηλινού πρωθυπουργού για την υπόθεση αγοράς κατοικίας σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής της αξίας.

Ο Εχούντ Ολμέρτ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στις προαναφερθείσες υποθέσεις. Ωστόσο, οι υποθέσεις έχουν εγείρει ερωτήματα για το μέλλον του πρωθυπουργού ενόψει του συνεδρίου για την επίλυση του Μεσανατολικού τον επόμενο μήνα.

Σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών ο Εχούντ Ολμέρτ οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωση θεωρούν «απίθανη» μία τέτοια εξέλιξη.

Σχόλια