Για προσβολή μουσουλμάνων δικάζεται η Μπριζίτ Μπαρτνό

0

Για πέμπτη φορά οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης η Γαλλίδα πρώην σταρ του κινηματογράφου, Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία κατηγορείται για πρόκληση «φυλετικού μίσους» εξαιτίας των αμφιλεγόμενων δηλώσεων της για το ισλάμ και τους πιστούς της μουσουλμανικής θρησκείας.

Η εισαγγελική αρχή ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει στην 73χρονη Μπαρντό φυλάκιση δύο μηνών με αναστολή και πρόστιμο 15.000 ευρώ για τη δήλωσή της ότι «οι μουσουλμάνοι καταστρέφουν τη Γαλλία και επιβάλλουν τη θέλησή τους στη χώρα».

Μετά την αποχώρησή της από τη βιομηχανία της Έβδομης Τέχνης η Μπαρντό ασχολήθηκε με την εκστρατεία προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων και έχει κατά καιρούς προκαλέσει την κοινή γνώμη με τις δηλώσεις της για τις παραδόσεις των μουσουλμάνων και για τους μετανάστες που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες.

Από το 1997 έως σήμερα έχει τιμωρηθεί τέσσερις φορές με χρηματικά πρόστιμα από 1.500 έως 5.000 ευρώ.

Η εισαγγελέας Αν Ντε Φοντέτ δήλωσε στο δικαστήριο ότι επιθυμεί μια πιο αυστηρή από τις συνηθισμένες ποινές εναντίον της Μπριζίτ Μπαρντό επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά: «έχω βαρεθεί να καταδικάζω την κυρία Μπαρντό».

Η 73χρονη Γαλλίδα, πρώην σύμβουλο του σεξ, δεν παρέστη στο δικαστήριο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την υγεία της.

Σχόλια