Γονείς ένοχοι για φόνο εξ αμελείας

0

Δικαστήριο στη Γερμανία καταδίκασε σε κάθειρξη 11 ετών και 9 μηνών νεαρούς γονείς, οι οποίοι άφησαν την πεντάχρονη κόρη τους να πεθάνει από την πείνα στην πόλη Σβέριν στο ανατολικό τμήμα της χώρας τον περασμένο Νοέμβριο.

Η 24χρονη μητέρα και ο 26χρονος πατέρας κρίθηκαν ένοχοι για φόνο εξ αμελείας και ομολόγησαν ότι κακομεταχειρίζονταν και άφηναν νηστική την άτυχη μικρή, όταν απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, ένα αγοράκι.

Ο θάνατος της Λέα-Σοφί είχε προκαλέσει τότε έκκληση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ προς τους Γερμανούς να μην αδιαφορούν όταν αντιλαμβάνονται ότι οι γείτονές τους δεν φέρονται καλά στα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Λέα- Σοφί δεν μεγάλωνε με αγάπη και στοργή και ήδη υποσιτιζόταν όταν το νεαρό ζευγάρι απέκτησε δεύτερο παιδί, το Σεπτέμβριο του 2007.

Ο πατέρας κάλεσε ασθενοφόρο μόνον όταν η Λέα-Σοφί ήταν ετοιμοθάνατη και οι γιατροί δεν μπορούσαν πια να τη σώσουν. Ζύγιζε μόλις 7 κιλά, λιγότερο από το μισό σε σχέση με το φυσιολογικό βάρος ενός παιδιού σε αυτή την ηλικία και το σώμα της ήταν καλυμμένο με έλκη και αποξηραμένα περιττώματα.

Ψυχολόγοι κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι και οι δύο γονείς είναι διαταραγμένες προσωπικότητες, αλλά όχι ψυχοπαθείς.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την επιβολή κάθειρξης 13 ετών στους γονείς.

Σχόλια