Γυναίκα στο τιμόνι της ευρωπαϊκής διπλωματίας ζητούν 3 Ευρωπαίες αξιωματούχοι

0

Τον διορισμό γυναίκας στην κεφαλή της ευρωπαϊκής διπλωματίας ζητούν από τους ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τρεις Ευρωπαίες αξιωματούχοι με ισχυρά πόστα.
Η Ολλανδή Επίτροπος Ανταγωνισμού, Νέελι Κρες, η Σουηδή αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μάργκοτ Βάλστρομ και η Βρετανή αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταϊάνα Γουόλις με επιστολή τους που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα «Financial Times» αναφέρουν ότι «το καλύτερο πρόσωπο για μία καλή θέση είναι συχνά μία γυναίκα. Ο διορισμός γυναίκας θα κάνει την Ευρώπη πλουσιότερη, πιο αντιπροσωπευτική και πιο προσιτή σε όλους τους πολίτες». Και προσθέτουν: «Τα ονόματα δεν λείπουν, δεν υπάρχει έλλειψη από ποιοτικά πρόσωπα, ούτε από ικανότητες».
Οι τρεις αξιωματούχοι ζητούν επίσης να αυξηθεί ο αριθμός των γυναικών στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα προκύψει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ κάνουν ιδιαίτερη μνεία στο πρόσωπο της πρώην προέδρου της Λετονίας, Βάιρα Βίκε-Φραϊμπέργκα, το όνομα της οποίας έχει προταθεί για την προεδρία της Ε.Ε.

Σχόλια