Η AIG δε θα κινηθεί νομικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

0

Ο ασφαλιστικός όμιλος εξέτασε το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μήνυση, η οποία έχει κατατεθεί από τον πρώην επικεφαλής της εταιρείας, Hank Greenberg και με την οποία ζητείται ως αποζημίωση το ποσό των 25 δις δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση καθώς, όπως υποστηρίζεται, οι όροι του κρατικού δανείου διάσωσης ήταν καταχρηστικοί. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Bob Benmosche δήλωσε ότι «θα ήταν κοινωνικά ανεπίτρεπτο για την AIG να μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση αφού πρώτα έλαβε το πακέτο διάσωσης».

Τέλος, σημειώνεται ότι μέλη του Κογκρέσου έστειλαν επιστολή, με την οποία επιδίωκαν να αποτρέψουν το ΔΣ από τη λήψη θετικής απόφασης, ενώ η φημολογία ότι η εταιρεία θα μπορούσε να μηνύσει την κυβέρνηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και στην αμερικανική κοινή γνώμη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία μόλις ημέρα αυξήθηκαν στο 50πλασιο τα μηνύματα στο Twitter, τα οποία αναφέρονταν στις πιθανές μελλοντικές ενέργειες του ασφαλιστικού κολοσσού. Η εταιρεία, επιχειρώντας να διασώσει τη φήμη της, απάντησε μέσω του ίδιου του κοινωνικού δικτύου, ότι ήταν νομικά υποχρεωμένη να εξετάσει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στην ποινική δίκη.

Σχόλια