Η δικαστική μάχη του Φίσερ κατά της απέλασής του από την Ιαπωνία

0

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση σε δικαστήριο της Ιαπωνίας σχετικά με την απέλαση του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι, Μπόμπι Φίσερ. Ο Αμερικανός Φίσερ καταζητείται από τις ΗΠΑ, επειδή παραβίασε τις διεθνείς κυρώσεις που είχαν επιβληθεί το 1992 σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας ταξιδεύοντας στη χώρα και κερδίζοντας 3 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού, ενώ βρίσκεται υπό κράτηση στην Ιαπωνία από τον περασμένο Ιούλιο, καθώς προσπάθησε να ταξιδέψει στις Φιλιππίνες με αμερικανικό διαβατήριο που είχε ακυρωθεί.

Τώρα, ο Φίσερ προσπαθεί μέσω της δικαστική οδού να γλυτώσει την απέλαση από την Ιαπωνία, όπου και ζει τα 3 τελευταία χρόνια. Ωστόσο, οι αιτήσεις του για χορήγηση πολιτικού ασύλου και αποποίηση της αμερικανικής ιθαγένειας απορρίφθηκαν από τα ιαπωνικά δικαστήρια, ενώ με ασφαλιστικά μέτρα έχει ανασταλεί η απέλασή του μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της αγωγής του.

Μετά την πρώτη συζήτηση στο δικαστήριο, οι δικηγόροι του Φίσερ δήλωσαν ότι
σκοπός τους είναι να ανατραπεί η απόφαση απέλασης και η διακοπή της πολύμηνης κράτησής του. Η δεύτερη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο.

Σχόλια