Η Ε.Ε. προειδοποιεί την Ιταλία με παραπομπή, λόγω των χειρισμών της στη συμφωνία Autostrade-Abertis

0

Την πρόθεσή του να ενεργοποιήσει τη διαδικασία παραβίασης κατά της Ιταλίας, λόγω των εμποδίων που η τελευταία προβάλει στην προγραμματισμένη συγχώνευση ύψους 14 δισ. ευρώ της ιταλικής εταιρείας διαχείρισης διοδίων Autostrade με την ισπανική Abertis, εξεδήλωσε ο αρμόδιος σε θέματα εσωτερικής αγοράς ευρωπαίος επίτροπος, Τσάρλι Μακρίβι.

Αν πραγματοποιήσει την πρόθεσή του, η Ιταλία αντιμετωπίζει την απειλή μιας νομικής πρόκλησης από τις ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε., η οποία θα μπορούσε να καταλήξει στο δικαστήριο.

Οι Βρυξέλλες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για τον τρόπο με τον οποίο η Ρώμη διαχειρίζεται τη συμφωνία της Autostrade-Abertis, η οποία θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης διοδίων στον κόσμο και η οποία έχει ήδη ξεκαθαριστεί από τις αντιμονοπωλιακές αρχές της Κομισιόν.

Η ισπανική εταιρεία δήλωσε ότι η προοπτική μιας νομικής διαδικασίας κατά της Ιταλίας θα οδηγήσει σε ολοκλήρωση της συμφωνίας, μόνο στην περίπτωση που η Ιταλία κληθεί να αλλάξει τον αμφιλεγόμενο νόμο της, βάσει του οποίου δημιουργεί προσχώματα στη συμφωνία.

Σχόλια