Η Εισαγγελία ζητά την παραπομπή του πρώην Γάλλου Προέδρου σε δίκη

0

Την παραπομπή όλων των συγκατηγοουμένων ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου αποφάσισε σήμερα ο Εισαγγελέας, σχετικά με την υπόθεση των πλαστών τιμολόγιων της εταιρίας Bygmalion, για την χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του Γάλλου πρώην Προέδρου Νικολά Σαρκοζί το 2012.

Η Εισαγγελία ζητεί την παραπομπή του Νικολά Σαρκοζί «για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών» και την «αναφορά» στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012 «στοιχείων που εσκεμμένα υπολογίστηκαν χαμηλότερα», σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.

Το λόγο τώρα έχουν οι τρεις ανακριτές, οι οποίοι πριν αποφασίσουν, θα πρέπει να εξασφαλίσουν ικανό χρονικό διάστημα – τουλάχιστον ένα μήνα – ώστε να κατατεθούν τυχόν προσφυγές των δύο μερών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη ανάμεσα στα δύο μέτωπα, ήτοι αφενός του Ν. Σαρκοζί ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν ήξερε καν την ύπαρξη της εταιρείας Bygmalion που οργάνωνε τις συγκεντρώσεις του και αφετέρου των στελεχών της εταιρίας, που δηλώνουν ότι τα πάντα οργανώθηκαν σε συνεργασία με το κόμμα.