Η Ινδονησία συζητά την αναθεώρηση του Ποινικού της Κώδικα

0

Την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα της Ινδονησίας επιδιώκει με νομοσχέδιο η κυβέρνηση της χώρας, με διατάξεις που εγκαθιδρύουν αυστηρούς ηθικούς νόμους και προβλέπουν βαριές ποινές στους παραβάτες. Συγκεκριμένα, όσοι πιάνονται να φιλιούνται δημοσίως, αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης έως 10 χρόνια και χρηματική ποινή 33.000 δολαρίων, ενώ τα ανύπαντρα ζευγάρια που συζούν, κινδυνεύουν να φυλακιστούν με διετή φυλάκιση και χρηματική ποινή 3.000 δολαρίων, ενώ η αστυνομία θα έχει πλέον το δικαίωμα να εισβάλει στα σπίτια των ύποπτων ζευγαριών.

Οργανώσεις υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους απέναντι στο νομοσχέδιο, ωστόσο ο Υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας δηλώνει ότι οι παραβάτες θα διώκονται μόνον ύστερα από καταγγελία πολιτών. Έτσι, για παράδειγμα, αν οι γείτονες δεν ενοχλούνται από το γεγονός ότι ένα ανύπαντρο ζευγάρι συζεί δίπλα τους, δεν θα υπάρξει ποινική δίωξη.

Πάντως, η μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα, εφόσον τελικά προχωρήσει, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί πριν περάσουν δύο χρόνια.

Σχόλια