Η Interpol ζητεί την άμεση σύλληψη Ρώσου δισεκατομμυριούχου

0

Ο Σεργκέι Πουγκατσόφ, πρώην προσκείμενος στο Κρεμλίνο και σήμερα εξόριστος στο Λονδίνο, βρέθηκε στο στόχαστρο της Ιντερπόλ, η οποία είχε ήδη δεσμεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό ύστερα από αίτημα της ρωσικής δικαιοσύνης.

Ο κ. Πουγκατσόφ θεωρείται ύποπτος σε υπόθεση που αφορά την πτώχευση της τράπεζας Mejprombank το 2010, για το αδίκημα πραγματοποίησης ύποπτων συναλλαγών, βγάζοντας από τη Ρωσία περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών της. Ο επιχειρηματίας είναι επίσης γνωστός στη Γαλλία γιατί το 2009 προέβη στην εξαγορά της εφημερίδας France Soir, η οποία λίγα χρόνια αργότερα εξαφανίστηκε από το εμπόριο, παρά τις επενδύσεις ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Σεργκέι Πουγκατσόφ προσπαθούσε εδώ και χρόνια να επιτύχει την άρση του “κλειδώματος” των περιουσιακών του στοιχείων που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Η λίστα καταζητούμενων της Interpol έχει ως αποδέκτες 190 χώρες και σε αυτήν αναφέρονται τα πρόσωπα για τα οποία ζητείται άμεση σύλληψη, προκειμένου στη συνέχεια να απελαθούν προς τη χώρα η οποία έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα.