Η Κίνα πρωταθλήτρια στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

0

Σύμφωνα με έκθεση του Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRW), το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας αναδεικνύεται ως το πιο καταπιεστικό παγκοσμίως, σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι κινεζικές αρχές έχουν ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2013 μια πρωτοφανή παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλει η ΜΚΟ στην ετήσια έκθεσή της, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου. Η καταστολή των επικριτών και των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος είναι η μεγαλύτερης έκτασης, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην έκθεση σημειώνεται ότι το 2014 η κινεζική κυβέρνηση ενέτεινε τον έλεγχό της επί των μέσων ενημέρωσης, των χρηστών του διαδικτύου, των ακαδημαϊκών και των καλλιτεχνών.

Επιπλέον, οι Αρχές κατέστειλαν τις δραστηριότητες της κοινωνίας των πολιτών, με τη δίωξη, τη σύλληψη και την καταδίκη ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικηγόρων και αντιφρονούντων, συμπεριλαμβανομένων πολλών επιφανών προσωπικοτήτων. Η κινεζική κυβέρνηση και το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επίσης εξέδωσαν κατευθυντήριες γραμμές με έμφαση στην διαμόρφωση της ιδεολογίας των κομματικών μελών, ακαδημαϊκών, φοιτητών, ερευνητών και δημοσιογράφων.

Ωστόσο, η έκθεση επισημαίνει και την ύπαρξη κάποιας πρόοδου, από τότε που ο Πρόεδρος Xi Jinping ανέλαβε το αξίωμά του, όπως την κατάργηση της αναμόρφωσης σε στρατόπεδα εργασίας.

 

Σχόλια