Η μπούρκα κόστισε σε Μαροκινή τη γαλλική υπηκοότητα

0

Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας απέρριψε αίτημα χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε Μαροκινή η οποία έχει υιοθετήσει την αυστηρή ενδυματολογική παράδοση των γυναικών στο μουσουλμανικό κόσμο, με το αιτιολογικό ότι η ριζοσπαστική στάση της έναντι του Ισλάμ δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις αρχές της χώρας, μεταξύ των οποίων η ισότητα των δύο φύλων.

Η δικαστική απόφαση, η οποία εκδόθηκε τον περασμένο μήνα και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Λε Μοντ», αναμένεται να αναζωπυρώσει τον προβληματισμό γύρω από το πώς μπορεί να συμβιβαστεί η ανεξιθρησκία, την οποία εγγυάται το γαλλικό σύνταγμα, με άλλες θεμελιώδεις ελευθερίες, οι οποίες όπως αισθάνονται πολλοί Γάλλοι, απειλούνται από τον τρόπο ζωής ορισμένων μουσουλμάνων.

Όπως επισημαίνει η «Λε Μοντ», είναι η πρώτη φορά που απορρίπτεται αίτηση χορήγησης της γαλλικής υπηκοότητας σε κάποιο μουσουλμάνο, για λόγους άσκησης των θρησκευτικών του πεποιθήσεων.

Παντρεμένη με Γάλλο, η εν λόγω γυναίκα, η οποία σύμφωνα με την «Λε Μοντ» είναι 32 ετών, ζει στη Γαλλία από το 2000, μιλάει γαλλικά και έχει τρία παιδιά γεννημένα στη Γαλλία.

Η γυναίκα αυτή κυκλοφορεί με μπούρκα που καλύπτει όλο της το σώμα και αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια και ζει σε συνθήκες πλήρους υποταγής απέναντι στον άνδρα της και στους άρρενες συγγενείς, σύμφωνα με την έκθεση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Σχόλια