Η πρώτη Ελληνίδα Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

0

Για πρώτη φορά στο αξίωμα της Γενικής Εισαγγελέως στη Νέα Υόρκη ορίστηκε Ελληνίδα, και μάλιστα με καταγωγή από την Ήπειρο, η Μαγδαληνή Σίνγκα. Η ελληνικής καταγωγής Γενική Εισαγγελέας αντικατέστησε την απερχόμενη Γενική Εισαγγελέα Κάθλιν Ράις, η οποία εξελέγη στο Κογκρέσο, μέχρι τη διενέργεια των εκλογών τον Νοέμβριο 2015 για την Εισαγγελία. Η κ.Σίνγκα είναι η πρώτη Ελληνίδα και η δεύτερη γυναίκα που αναλαμβάνει τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Οι γονείς της μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1961 και μετακόμισαν στην Αστόρια όταν έγινε έξι ετών, όπου σπούδασε σε ελληνικό σχολείο και στη συνέχεια στο Barnard College του Columbia University και στη Νομική Σχολή του Φόρνταμ. Το 1991 ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της, ως Αναπληρωτής Εισαγγελέας στο Κουήνς, όπου παρέμεινε για συνολικά 15 χρόνια, ενώ το 2006 ανέλαβε τη θέση της Αντιεισαγγελέως στο Nassau County.

Η Μαγδαληνή Σίνγκα ειδικεύεται σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και ναρκωτικών.Μετά την ορκωμοσία της, που σήμανε και την ανάληψη των νέων καθηκόντων της, δήλωσε περήφανη για την καταγωγή της και για το σημαντικό αυτό επίτευγμά της να προαχθεί σε Γενική Εισαγγελέα, αν και παιδί μεταναστών.
 

Σχόλια