Η Ρωσία αναθεωρεί την αντιτρομοκρατική της νομοθεσία

0

Μετά την τραγωδία στο σχολείο του Μπεσλάν, που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 330 ανθρώπους, η Ρωσία σχεδιάζει την αναθεώρηση όλων των αντιτρομοκρατικών νόμων για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση τρομοκρατικών ενεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σε σχολεία της Μόσχας θα υποχρεωθούν να φορούν μεταλλικές στρατιωτικές ταυτότητες γύρω από το λαιμό τους, και να έχουν μαζί τους ένα είδος ταυτότητας που θα περιέχει προσωπικά τους στοιχεία, όπως είναι το ονοματεπώνυμό τους, διεύθυνση κατοικίας, ομάδα αίματος, δακτυλικό αποτύπωμά τους και τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα. Ακόμη, θα περιέχει οδηγίες για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε έκτακτη περίπτωση, όπως η τρομοκρατική επίθεση. Η τακτική αυτή κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς δεκάδες από τα θύματα του Μπεσλάν δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Παράλληλα, προετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα καθορίζει το καθεστώς ελέγχου στα σχολεία, με την τοποθέτηση άοπλων φρουρών που θα ελέγχουν αυτούς που εισέρχονται στα σχολικά κτίρια και θα ειδοποιούν την αστυνομία για ύποπτες κινήσεις.

Σχόλια