ΗΑΕ: Καταδίκη 69 ακτιβιστών για συνωμοτική δράση

0

Δικαστήριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) καταδίκασε 69 -από τους 94 συνολικά κατηγορούμενους- ακτιβιστές για συμμετοχή σε παράνομη οργάνωση και ισλαμιστική συνωμοτική δραστηριότητα και τους επέβαλε ποινές πολυετούς κάθειρξης, έως και 15 ετών.
Στους καταδικασθέντες συμπεριλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, ακαδημαϊκοί και άλλοι επιφανείς επαγγελματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν πέρυσι με την κατηγορία διαμόρφωσης ισλαμιστικής οργάνωσης, φίλα προσκείμενης στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία στόχο είχε την ανάπτυξη συνωμοτικής δράσης εναντίον των κυβερνητικών φατριών. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι μέλη του Συνδέσμου Μεταρρύθμισης και Κοινωνικής Καθοδήγησης, ενός ειρηνικού πολιτικού συλλόγου, το οποίο επιδιώκει την προσκόλληση στις παραδοσιακές αρχές και αξίες του Ισλαμισμού.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία των Εμιράτων απαγορεύεται η σύσταση κι η λειτουργία επίσημων πολιτικών κομμάτων ενώ είναι η γνωστή η τάση μηδενικής ανοχής της διοίκησης του κράτους σε οποιαδήποτε αντιτιθέμενη σε αυτήν πολιτική δραστηριότητα.