ΗΠΑ: Θανατική ποινή σε στρατιωτικό για τη δολοφονία 13 ανθρώπων

0

Στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκε, από στρατιωτικό σώμα ενόρκων, ο Αμερικανός ταγματάρχης Nidal Hasan, για το φόνο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 32, το Νοέμβριο του 2009, στη στρατιωτική βάση Fort Hood, στο Τέξας.
Ο στρατιωτικός ψυχίατρος ομολόγησε, ότι αυτός τράβηξε τη σκανδάλη σε μια κατάμεστη αίθουσα αναμονής, όπου οι στρατιώτες περίμεναν, προκειμένου να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, πριν την αναχώρησή τους για τα μέτωπα του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Μάλιστα, ο Hasan αρνήθηκε να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ δεν αντέκρουσε κανέναν από τους 89 μάρτυρες κατηγορίας.

Το σώμα των ενόρκων, αποτελούμενο από 13 αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, συσκέφθηκε δύο ώρες πριν καταλήξει ομόφωνα στη θανατική ποινή δια θανατηφόρου ένεσης.
Σημειώνεται, ότι, βάσει του αμερικανικού στρατιωτικού νόμου, ασκείται αυτόματα έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης, Εάν αυτή επικυρωθεί, ο Hasan θα είναι ο πρώτος αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που εκτελείται από το 1961.
 

Σχόλια