ΗΠΑ – New Jersey: Νόμιμοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων σύμφωνα με δικαστική απόφαση

0

Απόφαση υπέρ της νομιμότητας των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου εξέδωσε δικαστήριο του New Jersey, σύμφωνα με την οποία η πολιτεία πρέπει να επιτρέψει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται μεταξύ τους, καθώς πρόκειται για δικαίωμα που απορρέει από την πρόσφατη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ (Supreme Court).

Υπενθυμίζεται, ότι τον Ιούλιο το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ είχε αρνηθεί να απαγορεύσει την έκδοση αδειών γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φίλου.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παντρεύονται, προκειμένου ν’ αποκτούν ισότιμη νομική προστασία, υπό τις εγγυήσεις του πολιτειακού συντάγματος», σημειώνει η δικαστής Mary C. Jakobson, ενώ προσθέτει, ότι η απαγόρευση των γάμων ομοφυλοφίλων που ισχύει αυτή τη στιγμή παραβιάζει τις επιταγές του Supreme Court.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στο βέτο που άσκησε o κυβερνήτης του New Jersey,Chris Christie σε νομοσχέδιο νομιμοποίησης γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Είναι η πρώτη φορά που η δικαστική εξουσία ακυρώνει τη βούληση της νομοθετικής εξουσίας για μη νομιμοποίηση των επίμαχων γάμων και δεδομένου του μεγάλου όγκου των σχετικών αγωγών που εκκρεμούν και σε άλλες πολιτείες, αναμένεται να αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο.

Σχόλια