ΗΠΑ: Αμερικανός βοσνιακής καταγωγής στο εδώλιο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη

0

Ένας Αμερικανός βοσνιακής καταγωγής που συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν, με την κατηγορία ότι εμπλέκεται σε απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2008.
Πρόκειται για τον Αντίς Μεντουντζάνιν, ο οποίος κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη ανθρωποκτονιών και συνελήφθη μαζί με τον αφγανικής καταγωγής οδηγό ταξί Ζαρέιν Αχμεντζάι. Ο τελευταίος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση στο FBI αναφορικά με την τελευταία επίσκεψή του στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μεντουντζάνιν, «ο οποίος είναι επίσης γνωστός με το όνομα Μοχάμεντ, συνωμότησε με άλλους κατά την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου 2008, με σκοπό να διαπράξει ενέργειες στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στο Πακιστάν, οι οποίες, σύμφωνα με τις αμερικανικές δικαστικές αρχές, θεωρούνται ανθρωποκτονίες… Γύρω στις 28 Αυγούστου 2008 ο κατηγορούμενος επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο στο Νιούαρκ του Νιού Τζέρσεϊ με προορισμό την Ντόχα του Κατάρ και την πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν. Εκεί, γνωρίζοντας τον σκοπό, έλαβε εκπαίδευση στρατιωτικού τύπου, την οποία παρείχε ξένη τρομοκρατική οργάνωση, που αποκαλείται Αλ Κάιντα».
Οι δύο συλληφθέντες θεωρούνται συνεργοί του 24χρονου Νατζιμπουλάχ Ζάζι, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αγοράσει χημικά για να πραγματοποιήσει επίθεση στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2008 και ότι διατηρούσε επαφές με την Αλ Κάιντα.

Σχόλια