ΗΠΑ: Απόρριψη έφεσης της Αργεντινής σε υπόθεση hedge funds

0

Το Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε [PDF] την έφεση της Αργεντινής κατά προηγούμενης απόφασης του 2012, βάσει τη οποίας υποχρεούται να καταβάλει 1,33 δισεκ.δολάρια σε ομολογιούχους που δε συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του χρέους της.

Ειδικότερα, η Αργεντινή οφείλει να καταβάλει τα χρήματα (25 έως 29 σεντς για κάθε δολάριο) σε ειδικό λογαριασμό, έως την επόμενη πληρωμή του τόκου στους ομολογιούχους που αποδέχθηκαν την ανταλλαγή του χρέους το 2005 και το 2010.

Πρόκειται για μια σημαντική δικαστική νίκη των hedge funds, Elliott Management LLC΄s και Aurelius Capital Management, ενώ οι συνήγοροι τους κάνουν λόγο για “ορθή απόφαση με εμπεριστατωμένη αιτιολογία”, η οποία καταδικάζει την “επενειλημμένη παραβίαση εκ μέρους της Αργεντινής των διεθνών υποχρεώσεών της και την αγνόηση των αμερικανικών νόμων”.

Να σημειωθεί ωστόσο, ότι σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η Πρόεδρος της Αργεντινής, Cristina de Kirchner, πρόκειται να διατηρήσει τη σκληρή στάση της απέναντι στα hedge funds, ενώ αναμένεται και η εξέταση της υπόθεσης από το Ανώτατο Δικαστήριο (Supreme Court).

 

Σχόλια