ΗΠΑ: Άσυλο στο γιο ιδρυτικού στελέχους της Χαμάς

0

Άσυλο θα χορηγηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στον γιο ιδρυτικού στελέχους της Παλαιστινιακής Χαμάς, σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση. Πρόκειται για τον Μοσάμπ Γιουσέφ, που επιστρατεύτηκε ως κατάσκοπος από τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, ασπάστηκε τον Χριστιανισμό, πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, το 2007. Ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά τη δημοσίευση της βιογραφίας του, υπό τον τίτλο “ο γιος της Χαμάς”. Για να του χορηγηθεί άσυλο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Γιουσέφ υποστήριξε ότι αν απελαθεί στα Παλαιστινιακά εδάφη τον περιμένει σίγουρος θάνατος.
Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο Γιουσέφ μπορεί να διαμείνει στις ΗΠΑ με μόνο όρο την ολοκλήρωση ενός ελέγχου ρουτίνας σχετικά με το παρελθόν του. Η απόφαση ήλθε μετά την αλλαγή στάσης, για αδιευκρίνιστους λόγους, της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Μοσάμπ Γιουσέφ, 32 ετών, είναι γιος του Σεΐχη Χασσάν Γιουσέφ, ηγετικής προσωπικότητας της Χαμάς στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, ο οποίος εκτίει ποινή έξι ετών σε ισραηλινή φυλακή και έχει ήδη αποκηρύξει τον γιο του.

Σχόλια