ΗΠΑ: Δικαστική άδεια για σίτιση δια της βίας κρατουμένων-απεργών πείνας

0

Δικαστική άδεια εξασφάλισαν οι αρχές της California, προκειμένου να προχωρήσουν στην υποχρεωτική σίτιση –ακόμα και δια της βίας- δεκάδων τροφίμων σοφρωνιστικών ιδρυμάτων, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας.

Οι απεργοί απέχουν από το φαγητό για περισσότερες από έξι εβδομάδες, διαμαρτυρόμενοι για την πρακτική απομόνωσης για μακρό χρονικό διάστημα συγκρατουμένων τους, οι οποίοι έχει κριθεί, ότι επιδεικνύουν βίαιη κι επικίνδυνη συμπεριφορά. Επί του παρόντος, 130 τρόφιμοι αρνούνται να λάβουν τροφή, ενώ αρχικά στην απεργία πείνας συμμετείχαν περίπου 30.000, από τους 133.000 κρατούμενους των καλιφορνέζικων φυλακών.

Εξετάζοντας σχετικό αίτημα των αρμόδιων αρχών, ο δικαστής Thelton Henderson, απεφάνθη υπέρ της υποχρεωτικής σίτισης, με εντολή και παρουσία ιατρού, τροφίμων, των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν την ως άνω απόφαση δεν επιτρεπόταν η διά της βίας χορήγηση τροφής σε κρατούμενους, εφόσον είχαν υπογράψει το έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο δεν επιθυμούν προσπάθεια «καρδιοπνευμονικής ανάνηψης» σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεών τους ή διακοπής της καρδιακής λειτουργίας.

Σχόλια