ΗΠΑ: Ισόβια σε 22χρονο Σαουδάραβα για απόπειρα χρήσης όπλων μαζικής καταστροφής

0

Την καταδίκη του νεαρού ανακοίνωσε πριν δύο μέρες το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο Aldawsari έχει καταγωγή από την Σαουδική Αραβία και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες νομίμως το 2008 με σκοπό να σπουδάσει στο South Plains College.

Σύμφωνα με τα αρχεία της δίκης ο νεαρός συνελήφθη πέρυσι και κατά την στιγμή της σύλληψής του είχε ήδη προμηθευτεί το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και των χημικών συστατικών που θα χρειαζόταν για την δημιουργία ενός αυτοσχέδιο εκρηκτικού μηχανισμού (IED – improvised explosive mechanism). Επιπλέον είχε κάνει διαδικτυακές έρευνες για τον εντοπισμό πιθανών στόχων, ενώ φέρεται να είχε εκδηλώσει την υποστήριξή τους στο βίαιο τζιχάντ μέσω μπλογκ και προσωπικού ημερολογίου.

«Ο Khalid Aldawsari ήρθε σε αυτή την χώρα με πρόθεση να κάνει μια επίθεση. Άρχισε τότε να προμηθεύεται τα συστατικά για την κατασκευή μιας βόμβας και έψαχνε ενεργητικά πιθανούς στόχους στην Αμερική. Χάρη στην σκληρή δουλειά αρκετών πρακτόρων, αναλυτών και εισαγγελέων, το σχέδιό του εμποδίστηκε πριν πάθει κανείς κακό. Κρίθηκε ένοχος στη δίκη, και σήμερα στην επιμέτρηση της ποινής του καταλογίστηκε η ευθύνη για τις πράξεις του», σχολίασε ο Βοηθός του Γενικού Εισαγγελέα.

Σχόλια