Ποινή κάθειρξης 17 ετών επέβαλε στον 23χρονο Εχσανούλ Ισλάμ Σαντέκι δικαστήριο της Ατλάντα των ΗΠΑ για συμμετοχή στην προετοιμασία τρομοκρατικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό.
Ο νεαρός μουσουλμάνος κατηγορείτο ότι συνέδραμε ισλαμιστικές ομάδες, δίνοντάς τους βίντεο από τους δυνητικούς στόχους τους στην Ουάσιγκτον (Καπιτώλιο και Παγκόσμια τράπεζα) και ότι είχε πρόθεση να διεξαγάγει «τζιχάντ» («ιερό πόλεμο») στην Ευρώπη. Ενώπιον του δικαστηρίου, χρησιμοποίησε την ώρα της απολογίας του για να αναπτύξει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, αντί να ελαφρύνει τη θέση του.
Όπως προκύπτει από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του, το 2001 –σε ηλικία μόλις 15 ετών– είχε μεταβεί στο Μπαγκλαντές για να ενταχθεί στις τάξεις των Ταλιμπάν και να πολεμήσει στο Αφγανιστάν, ενώ είχε ταξιδέψει και μέχρι τον Καναδά, προκειμένου να συναντηθεί με την ομάδα «Τορόντο 18», η οποία τώρα βρίσκεται επίσης στο εδώλιο.

Δικηγορικό Γραφείο Μαρίας Νύκταρη...
ΒΑΣΙΛΟΓΕΩΡΓΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ...
Λιμπάντσης – Δικηγορικό γραφείο
VENIERIS ALEXANDROPOULOU
https://charitoslaw.gr/
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
NIKOLINAKOS & PARTNERS LAW...
E.T
ΜΑΡΙΑ ΕΛ ΧΟΥΡΙ
Kotsalos| Makri & Associates...
Bourboslawfirm
GVLEGAL
GIANNAKOPOULOU AND ASSOCIATES
ΣΑΡΔΕΛΑΣ ΠΕΤΣΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Δικηγορικό γραφείο Λιμνίου &...
ΤΣΑΝΤΙΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Share