ΗΠΑ: Καταδίκη ραδιοσταθμού για διαγωνισμό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια 28χρονη

0

Η αμερικανική Δικαιοσύνη δικαίωσε την οικογένεια της 28χρονης Τζένιφερ Στρέιντζ, η οποία συμμετείχε σε διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού για το ποιος θα πιει το περισσότερο νερό χωρίς να ουρήσει και λίγες ώρες αργότερα πέθανε από οξεία τοξίνωση νερού.
Το περιστατικό συνέβη τον Ιανουάριο του 2007, όταν ο ραδιοσταθμός KDND-FM οργάνωσε διαγωνισμό με τίτλο «Hold your wee for a Wii», με έπαθλο ένα βιντεοπαιχνίδι Nintendo Wii. Οι συμμετέχοντες έπιναν 225 λίτρα νερού κάθε 15 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιούν την τουαλέτα. Η νεαρή τρίτεκνη μητέρα έλαβε μέρος, υπολογίζεται ότι ήπιε περίπου 7,5 λίτρα νερού και έχασε. Λίγες ώρες αργότερα, άφησε την τελευταία της πνοή, καθώς η απότομη εισχώρηση νερού μετέβαλε τη φυσιολογική ισορροπία των ηλεκτρολυτών στο σώμα της, στη συνέχεια προκάλεσε πρήξιμο του εγκεφάλου και διέκοψε την αναπνοή, με αποτέλεσμα τον θάνατο.
Η πλευρά του ραδιοφωνικού σταθμού υποστήριξε στη δίκη πως η Τζένιφερ Στρέιτζ θα έπρεπε να ξέρει τους κινδύνους του διαγωνισμού. Οι δικαστές της Καλιφόρνια έκριναν ένοχο τον σταθμό, επιδίκασαν αποζημίωση 16 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά δεν επέβαλαν ποινικές κυρώσεις. Δέκα υπάλληλοί του απολύθηκαν.

Σχόλια