ΗΠΑ: Μήνυση κατά εταιριών που παράγουν γιαούρτι για παραπλάνηση καταναλωτών

0

Για παραπλάνηση καταναλωτών κατηγορούν τις εταιρίες Chobani και Φάγε δύο πολίτες του Brooklyn των ΗΠΑ, ισχυριζόμενοι πως το γιαούρτι που προωθούν δεν είναι τόσο υγιεινό όσο παρουσιάζεται.

Δύο Αμερικανοί πολίτες, ο Barry Stoltz και ο Allan Chang, μήνυσαν τις εταιρείες Chobani και Φάγε, που παράγουν γιαούρτι στις ΗΠΑ, επειδή στη συσκευασία τους αναγράφεται ψευδώς η ένδειξη 0%, ενώ παράλληλα αμφισβητούν και την ελληνικότητα των γιαουρτιών Chobani, αφού αυτά δεν παράγονται στην Ελλάδα.

Οι δύο μηνυτές υποστηρίζουν ότι σκόπιμα αποκρύπτεται η ποσότητα ζάχαρης του γιαουρτιού, η οποία τελικά είναι περισσότερη και από τη ζάχαρη που περιέχουν τα μπισκότα.
Συγκεκριμένα, στη συσκευασία αναφέρεται ότι το γιαούρτι περιέχει χυμό ζαχαροκάλαμου ο οποίος στην πραγματικότητα είναι απλά ζάχαρη που παρουσιάζεται ως κάτι πιο υγιεινό. Επομένως, η ένδειξη 0% που υπάρχει στη συσκευασία είναι ψευδής και παραπλανητική.

Επίσης, ισχυρίζονται πως οι καταναλωτές παραπλανόνται και ως προς την προέλευση του γιαουρτιού Chobani, καθώς ενώ διαφημίζεται ως ”ελληνικό”, δεν παρασκευάζεται στην Ελλάδα, ούτε από Έλληνες. Μάλιστα, η εταιρεία γιαουρτιού Chobani, ιδρύθηκε από Τούρκο μετανάστη στις ΗΠΑ.

Οι μηνυτές ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση, ενώ από την άλλη πλευρά, εκπρόσωποι της εταιρείας Chobani αντικρούουν τις κατηγορίες τους, ισχυριζόμενοι ότι, όπως τα μάφινς είναι αγγλικό προϊόν όπου και αν παράγονται και οι τηγανητές πατάτες αποκαλούνται french fries, χωρίς απαραίτητα να φτιάχνονται στην Γαλλία, έτσι και το ελληνικό γιαούρτι αποκαλείται «ελληνικό», είτε παρασκευάζεται στη Νέα Υόρκη, είτε στο Αϊντάχο.