ΗΠΑ: Ομολογία δύο δικαστών για χρηματισμό

0

Δύο Αμερικανοί δικαστές παραδέχτηκαν ότι έλαβαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια από ένα ιδιωτικό αναμορφωτήριο ανηλίκων στην Πενσιλβάνια προκειμένου να καταδικάσουν σε μεγάλες ποινές εκατοντάδες νέους και εφήβους.
Πρόκειται για τους δικαστές Μαρκ Τσιαβαρέλα και Μάικλ Κόναχαν, του Πρωτοδικείου της Κομητείας Λουτζέρνε, στην Πενσιλβάνια, οι οποίοι παραδέχτηκαν ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Σκράντον ότι από το 2003 μέχρι το 2006 αμοίβονταν για τις “”υπηρεσίες”” τους από δύο ιδιωτικές οργανώσεις προστασίας ανηλίκων, τις PA Childcare και Western PA Childcare.
“”Η δήλωσή σας ότι ατίμασα το δικαστικό σώμα είναι αληθής. Οι ενέργειές μου κατέστρεψαν όσα κόπιασα να πετύχω και μόνο εγώ ευθύνομαι για αυτό””, ανέφερε ο Τσιαβαρέλα σε επιστολή του προς το δικαστήριο.
Ο Κόναχαν δεν προέβη σε δηλώσεις. Οι δύο δικαστές αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε επταετή φυλάκιση.
Η Μάρσα Λέβικ, σύμβουλος στο Νομικό Κέντρο Ανηλίκων, εκτιμά ότι από τους 5.000 ανήλικους που δικάστηκαν από τον Τσιαβαρέλα, 1.000-2.000 καταδικάστηκαν σε πολύ σκληρές ποινές.
Όπως είπε, το Κέντρο θα μηνύσει τους δικαστές και τις δύο εταιρείες ζητώντας να αποζημιωθούν τα θύματα.
Να σημειωθεί ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πενσιλβάνια, αφού απομάκρυνε τους δύο δικαστές, διόρισε έναν τρίτο για να επανεξετάσει όλες τις υποθέσεις.

Σχόλια