ΗΠΑ: Παραδεκτή η μήνυση κατά της Standard & Poor’s

0

Η αμερικανική δικαιοσύνη απέρριψε αίτημα της McGraw Hill Financial (μητρικής εταιρείας της Standard & Poor’s), με το οποίο ζητούσε την απόρριψη της μήνυσης της αμερικανικής κυβέρνησης εναντίον της S&P, λόγω ανεπαρκούς αιτιολογίας.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έχει υποβάλει από 4.2.2013 μήνυση εναντίον της Standard & Poor’s, για παραπλάνηση επενδυτών, μέσω των αξιολογήσεών της για τιτλοποιημένα ενυπόθηκα δάνεια και CDOs, συνολικής αξίας τεσσάρων τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε την εταιρεία παροχής οικονομικών υπηρεσιών, ότι διαμόρφωνε τις αξιολογήσεις της περιόδου 2004-2007 κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζει περισσότερες και υψηλότερες αμοιβές, από τους εντολοδόχους εκδότες και τραπεζίτες.
Ο δικαστής David Carter έκρινε ότι, «Η κυβέρνηση έχει επιχειρηματολογήσει επαρκώς, προκειμένου να στηρίξει τις κατηγορίες και να δικαιολογείται η υποβολή της σχετικής μήνυσης». Σημείωσε ωστόσο, ότι η απόρριψη του αιτήματος της μητρικής McGraw Hill Financial, δε συνεπάγεται αυτόματη αποδοχή της ορθότητας των κατηγοριών.