ΗΠΑ: παρέμβαση της κυβέρνησης σε διαμάχη για την ιδιοκτησία επιστολής της Jackie Ο΄

0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ζήτησαν από ομοσπονδιακό δικαστή να αποφασίσει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης χειρόγραφης επιστολής της Jacqueline Kennedy προς την Ethel Kennedy (χήρα του Robert Kennedy), η οποία χρονολογείται λίγο μετά την δολοφονία του J.F. Kennedy τον Ιούνιο του 1968.

Όσον αφορά στα πραγματικά περιστατικά, πιθανολογείται ότι ένας υδραυλικός έκλεψε την επιστολή από τον σπίτι της Ethel Kennedy και μετά τον θάνατο του, ο γιος του πούλησε το γράμμα,  μη γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε αποκτηθεί, σε κάποιον αγοραστή ο οποίος και στην συνεχεία το μεταπώλησε.

Η επιστολή πωλήθηκε και μεταπωλήθηκε ξανά κα ξανά, μέχρι που ένας εκ των υιών του Robert και της Ethel Kennedy έλαβε γνώση του εγγράφου και ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να παρέμβει.

Η κυβέρνηση, η οποία και φυλάσσει την  επιστολή στα γραφεία του FBI στο Ντάλλας, επιχειρεί να αποσαφηνίσει αν ο νόμιμος κάτοχος του γράμματος είναι η Ethel Kennedy ή ο τελευταίος κάτοχος του.

Η κυβέρνηση με μήνυση εναντίον (Interpleader Action) της Ethel Kennedy και του τελευταίου κατόχου της επιστολής (Richard P. Goodkin) καλεί τα δυο μέρη να υποστηρίξουν τις θέσεις τους ενώπιων του δικαστηρίου με σκοπό την εύρεση του νόμιμου ιδιοκτήτη.
 

Σχόλια