ΗΠΑ: Παύθηκε η δίωξη κατά του κατηγορούμενου ως στελέχους της μαφίας, Τζον Γκότι

0

Αναστέλλεται η μακρόχρονη, αλλά, όπως αποδείχθηκε, μάταιη προσπάθεια των αμερικανικών εισαγγελικών αρχών να προσαγάγουν σε δίκη τον Τζον «Τζούνιορ» Γκότι, γιο του πλέον διαβόητου κακοποιού της σύγχρονης Νέας Υόρκης.
Όπως ανακοίνωσε χθες εισαγγελέας του Μανχάταν, «υπό το φως των περιστάσεων, η κυβέρνηση αποφάσισε να μη συνεχίσει τη δίωξη εναντίον του Τζον Α. Γκότι. Σήμερα (σ.σ. χθες) υποβάλαμε πρόταση εντολής nolle prosequi στο δικαστήριο. Η εντολή εγκρίθηκε από τον δικαστή και έτσι η δίωξη για την υπόθεση τερματίστηκε».
Μέσα σε πέντε χρόνια ο Γκότι κατάφερε να απαλλαγεί από τέσσερις διώξεις, καθώς κηρύχθηκαν κακοδικίες. Η προηγούμενη δίκη σε βάρος του ολοκληρώθηκε την 1η Δεκεμβρίου, με τους ενόρκους να μην καταφέρνουν να καταλήξουν σε ετυμηγορία για τις κατηγορίες περί απάτης και φόνου που αντιμετώπιζε.
Κατά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εισαγγελέων να τον καταδικάσουν, ο Γκότι αντέκρουε τις κατηγορίες για φόνους και ισχυριζόταν σθεναρά ότι ανήκε στην οικογένεια Γκαμπίνο της ιταλικής Μαφίας σε όλη του τη ζωή, αλλά εγκατέλειψε το οργανωμένο έγκλημα και «άλλαξε».

Σχόλια