ΗΠΑ: Σε συμβιβασμό υπόθεση για την ατμοσφαιρική ρύπανση

0

Σε συμβιβαστική λύση ύψους 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων οδηγήθηκε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας AEP έπειτα από οκτάχρονη δικαστική υπόθεση με επίκεντρο την αναβάθμιση των εργοστασίων της που καίνε άνθρακα.

Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει πέντε πολιτείες των ΗΠΑ και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος με την κατηγορία ότι η εταιρεία απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την μείωση του αντίκτυπου της όξινης βροχής στο περιβάλλον.

Η εταιρεία καλείται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του αζώτου κατά 69% μέσα στα επόμενα εννέα χρόνια και τις εκπομπές διοξειδίου του θείου κατά 70% μέσα στα επόμενα 11 χρόνια.

Η AEP αρνείται τις εις βάρος τις κατηγορίες αλλά ανακοίνωσε ότι προτιμά το συμβιβασμό από το ενδεχόμενο διαιώνισης της ακροαματικής διαδικασίας.

«Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχουμε ποτέ προτείνει και σηματοδοτεί το τερματισμό της αντιδικίας», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς η εκπρόσωπος της εταιρείας, Πατ Χέμλεπ.

Το ποσό του 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιντιάνα, το Οχάιο, τη δυτική Βιρτζίνια, στη Βιρτζίνια και στο Κεντάκι.

Η AEP διευκρίνισε ότι ο συμβιβασμός δεν πρόκειται να επηρεάσει την απόδοση της εταιρείας.

Σχόλια