ΗΠΑ: Στα δικαστήρια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την εκκλησία στο σημείο μηδέν

0

Δικαστική διαδικασία κατά του Λιμενικού της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ έχει εκκινήσει η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και η κοινότητα του Αγίου Νικολάου, που βρισκόταν στο κάτω μέρος του Μανχάταν, δίπλα στους δίδυμους πύργους, καθώς δεν έχει χορηγηθεί ακόμη άδεια για την ανέγερση νέου ναού.
Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή αρνείται να δώσει την απαραίτητη άδεια προκειμένου να ξαναχτιστεί ο ναός που κατεδαφίστηκε κατά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. “”Η κατάθεση μήνυσης δεν είναι κάτι που θέλουμε, αλλά οφείλουμε πλέον να το κάνουμε διότι μας αγνοούν και μας εκφοβίζουν””, δήλωσε εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής.
Με τη μηνυτήρια αναφορά της, η Αρχιεπισκοπή καταγγέλλει τη συμπεριφορά των αρμοδίων αρχών και αξιώνει την εφαρμογή της αρχικής συμφωνίας για την απόκτηση του οικοπέδου στη διεύθυνση 130 Λίμπερτι Στριτ και το ποσό των είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων που είχε συμφωνηθεί για την ανταλλαγή του αρχικού οικοπέδου επί του οποίου βρισκόταν ο προηγούμενος ναός, στη διεύθυνση 155 Σίνταρ Στριτ.
Επιπλέον ζητείται η καταδίκη του Λιμενικού και των εμπλεκομένων φορέων για απάτη, διαστρέβλωση, δυσφήμηση, καταπάτηση ξένης περιουσίας, άδικο πλουτισμό καθώς και για “”διακοπή υποσχετικού””.

Σχόλια