ΗΠΑ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι

0

Η νομιμότητα της ενώπιόν του προσφυγής 1,5 εκατομμυρίων πρώην εργαζομένων στον αμερικανικό όμιλο διανομής “”Wal-Mart”” θα εξεταστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
Το Δικαστήριο, ειδικότερα, ανέφερε ότι η ανωτέρω προσφυγή θα εξεταστεί την άνοιξη του 2011, αφού πρώτα αποσαφηνιστεί εάν είναι το ίδιο αρμόδιο να τη συζητήσει.
Η προσφυγή που ασκήθηκε αφορά διακρίσεις σεξουαλικού περιεχομένου, μεταξύ των εργαζομένων του συγκεκριμένου ομίλου διαμονής.
Συγκεκριμένα, στην αφετηρία της υπόθεσης, επτά γυναίκες που εργάζονταν στον όμιλο κατέθεσαν μήνυση, διαμαρτυρόμενες για “χαμηλότερο μισθό σε σχέση με τον μισθό των ανδρών, για όμοια προσφερόμενη εργασία, και μάλιστα με μεγαλύτερη προϋπηρεσία και καλύτερα επαγγελματικά προσόντα”.
Σε πρώτο βαθμό εκδίκασης, το 2007, έγινε δεκτό ότι οι επτά αντιπροσωπεύουν το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου στη διάρκεια του Δεκεμβρίου 1998, για την ακρίβεια 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.
Η πρωτόδικη απόφαση επιβεβαιώθηκε από το εφετείο του Σαν Φραντσίσκο, εξέλιξη, κατόπιν της οποίας ασκήθηκε ομαδική προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου που σύμφωνα με πηγή του “είναι, μακράν, η πολυπληθέστερη προσφυγή ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου στα αμερικανικά δικαστικά χρονικά”.

Σχόλια