Ιράν: Άδειες φυλακές επιθυμεί ο πρόεδρος Rouhani

0

Ο νέος πρόεδρος του Ιράν, Hassan Rouhani, στα πλαίσια αύξησης των κινήσεων καλής θελήσεως της χώρας του προς τη Δύση, ανακοίνωσε την πρόθεση του να προχωρήσει σε απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων κρατουμένων στο Ιράν, μετά και την πρόσφατη αποφυλάκιση σημαντικού αριθμού αντιφρονούντων.

«Δεν μάς αρέσει να έχουμε ή να βλέπουμε κάποιον στην φυλακή. Θα θέλαμε να έχουμε άδειες φυλακές», δήλωσε ο πρόεδρος Rouhani, στα πλαίσια της τρέχουσας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα οι ιρανικές δικαστικές αρχές απελευθέρωσαν περίπου 15 αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και δικηγόρους, μεταξύ των οποίων και η υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Nasrin Sotoudeh, ανακοινώνοντας παράλληλα την απονομή χάριτος σε 80 καταδίκους, οι οποίοι είχαν συλληφθεί κατά τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν την αμφισβητούμενη επανεκλογή του Mahmoud Ahmanijedad, το 2009.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Mohammad Hatami, ζήτησε και αυτός, πριν από λίγες μέρες, την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων συνείδησης, κυρίως των ηγετών της αντιπολίτευσης Mir Hossein Mousavi και Mehdi Karroubi.
 

Σχόλια