Ιράν: Απαγόρευση επιβίβασης σε αεροπλάνο σε “ελλιπώς κεκαλυμμένες” γυναίκες

0

Η ιρανική αστυνομία απαγόρευσε σε περισσότερες από 70 γυναίκες την επιβίβαση σε αεροπλάνο, κατά τους τρεις τελευταίους μήνες, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν επαρκώς κεκαλυμμένες. Οι αρμόδιες αρχές υποχρέωσαν, επιπλέον, 33.000 ταξιδιώτες, άνδρες και γυναίκες, να αλλάξουν ρούχα για να μπορέσουν να επιβιβαστούν
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας αεροδρομίων, οι εβδομήντα γυναίκες που κρίθηκε ότι ήταν ελλιπώς κεκαλυμμένες εμφανίστηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης επειδή δεν σεβάστηκαν την ισλαμική νομοθεσία.
Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά, 87.714 γυναίκες έλαβαν παρόμοιες προειδοποιήσεις, ενώ 3.506 ακόμα αναγκάστηκαν να δεσμευθούν εγγράφως ότι στο μέλλον θα σέβονται τους νόμους για την ισλαμική ενδυμασία.
Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία ηθών έχει προχωρήσει σε πολλές συλλήψεις και προειδοποιήσεις γυναικών με ενδυμασία που δεν θεωρείται ότι συνάδει με τις διαταγές του Ισλάμ. Οι “”ελλιπώς κεκαλυμμένες”” γυναίκες κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με πρόστιμο έως 1.300 δολάρια.
Την ίδια ώρα πάντως, ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στους ελέγχους και τις συλλήψεις ελλιπώς κεκαλυμμένων γυναικών.

Σχόλια