Ισόβια σε Μεξικανή κατά συρροή δολοφόνο

0

Δικαστήριο του Μεξικού καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη την Μεξικανή πρώην παλαιστή, γνωστή ως η «δολοφόνος των μικρών γηραιών κυριών», η οποία στραγγάλισε ή κακοποίησε μέχρι θανάτου 11 ηλικιωμένες γυναίκες στα σπίτια τους, όπου εργαζόταν ως οικιακή βοηθός.

Η Χουάνα Μπαράσα, η επονομαζόμενη «Ματαβιεχίτας» στα ισπανικά, σκότωσε τουλάχιστον 11 άτομα από το 2000 και ενδέχεται να ευθύνεται για το θάνατο συνολικά 40 ανθρώπων, γεγονός που την κατατάσσει στους χειρότερους κατά συρροή δολοφόνους του Μεξικού.

Η γεροδεμένη πρώην αθλήτρια κυκλοφορούσε στους δρόμους της Πόλης του Μεξικού – κάποιες φορές με στολή νοσοκόμας – και κέρδιζε την εμπιστοσύνη ηλικιωμένων γυναικών, όταν προσφερόταν να τους πλύνει τα ρούχα ή να τις βοηθήσει με άλλες οικιακές εργασίες.

Αφού κατάφερνε έτσι να μπει στα σπίτια τους, τις στραγγάλιζε ή τις σκότωνε, χτυπώντας τις με διάφορα αντικείμενα, ενώ έκλεβε συμβολικά «τρόπαια», όπως διακοσμητικά ή θρησκευτικά είδη.

Το δικαστήριο επέβαλε στην Μπαράσα ποινή 759 ετών συνολικά, όμως με βάση τη μεξικανική νομοθεσία μπορεί να εκτίσει το πολύ 50 χρόνια.

Η καταδικασθείσα κατά τη σύλληψή της είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωνε ηλικιωμένες γυναίκες για εκδίκηση, επειδή η μητέρα της την είχε παραδώσει σε έναν άνδρα που την κακοποιούσε σεξουαλικά, όταν ήταν παιδί.

Σχόλια