Ισραήλ: Έρευνα εις βάρος Ολμέρτ για διαφθορά

0

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση εις βάρος του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ έδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας σχετικά με την υπόθεση αγοράς κατοικίας σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής της αξίας.

Προηγήθηκε έρευνα της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής η οποία διαπίστωσε ότι η κατοικία αγοράστηκε έως και 230.492 ευρώ φθηνότερα από την πραγματική αγοραστική αξία της.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υπεραμύνθηκε της αθωότητάς του, χαρακτηρίζοντας την τιμή της αγοράς του ακινήτου «πραγματική» και τη διεξαγωγή της έρευνας «περιττή».
Ωστόσο, δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τις αρχές στη διεξαγωγή της έρευνας. «Είμαστε βέβαιοι ότι η έρευνα θα καταδείξει ότι η αγορά της κατοικίας από την οικογένεια Ολμέρτ έγινε με τίμιο και ηθικό τρόπο και στην κανονική της τιμή», ανέφερε η ανακοίνωσε που εξεδόθη από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μεναχέμ Μαζούζ, επιβεβαίωσε ότι έδωσε στην αστυνομία εντολή για να διενεργήσει την απαραίτητη έρευνα στην υπόθεση της «οδού Κρεμιέ», όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην οδό όπου βρίσκεται η κατοικία Ολμέρτ.
Σε περίπτωση απαγγελίας κατηγοριών ο Εχούντ Ολμέρτ οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του. Ωστόσο, τα τοπικά μέσα ενημέρωση θεωρούν «απίθανη» μία τέτοια εξέλιξη.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει και παλαιότερα κατηγορηθεί για διαφθορά αλλά δεν έχει διωχθεί ποινικά.

Σχόλια