Ισραήλ: Nομοσχέδιο εγκρίνει τη μεταβολή του θρησκεύματος

0

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο, ο αρχιραβίνος κάθε ισραηλινής πόλης θα είναι σε θέση να διαμορφώσει και να καθοδηγήσει τα Δικαστήρια που επιλαμβάνονται της μετατροπής στο δόγμα του Ιουδαισμού, και τα οποία διέπονται από τους κανόνες που εκδίδει ο Αρχηγός Rabbinate του Ισραήλ.

Μέχρι την εισαγωγή του νέου νομοσχεδίου, λειτουργούσαν στη χώρα μόνο 4 Δικαστήρια, αρμόδια για την αλλαγή του θρησκεύματος των πολιτών της χώρας. Η προτεινόμενη ρύθμιση, αναμένεται να έχει τεράστια επίδραση στο σύνολο των 364.000 ατόμων, τα οποία κρίθηκαν από τις ισραηλινές αρχές ως “άθρησκα”, η πλειονότητα των οποίων αποτελούν μετανάστες από την πρώην σοβιετική ένωση. Οι πολίτες αυτοί είναι ισραηλινοί πολίτες, σύμφωνα με τον “νόμο της επιστροφής”, αλλά εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος της χώρας, δε θεωρούνται Ευραίοι, παρά την καταγωγή τους.

Το Ισραήλ έχει δεχθεί πολλές συστάσεις από το HRW, λόγω της σημαντικής αύξησης της βίας στις συγκρούσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης, ενώ το Σεπτέμβριο συνέταξε σχετική έκθεση, στην οποία επικρίνει τη στάση του ισραηλινού στρατού αναφορικά με τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου κατά τη θερινή περίοδο, με την επίθεση σε σχολεία της χώρας, όπου εκατοντάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι αναζήτησαν καταφύγιο.

Σχόλια