Ιταλία: Αθώοι οι γιατροί

0

Η εισαγγελία της Τεργέστης απεφάνθη ότι οι γιατροί της Ελουάνα Ενγκλάρο εφάρμοσαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη και κατέρριψαν όλες τις φήμες περί επίσπευσης του θανάτου της Ελουάνα Ενγκλάρο στην κλινική του Ούντινε.
Η αιτία θανάτου της Ελουάνα, η οποία βρισκόταν σε μη αναστρέψιμο κώμα εδώ και 17 χρόνια, «είναι συμβατή με το επιστημονικό πρωτόκολλο για τη διακοπή της ενυδάτωσης και της τεχνητής σίτισής της» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Τεργέστης Μπενιαμίνο Ντεΐντα, προσθέτοντας ότι ο θάνατος προκλήθηκε από επιπλοκές του καρδιοαναπνευστικού συστήματος.
Ωστόσο, ο ιατρικός σύλλογος της πόλης Μπέργκαμο -όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του, Εμίλιο Πότσι- ενδέχεται να καλέσει τον νευρολόγο Κάρλο Αλμπέρτο Ντεφάντι, ο οποίος παρακολουθούσε την Ελουάνα κατά τους τελευταίους μήνες, για να εξηγήσει ποιες ακριβώς θεραπείες εφαρμόσθηκαν.


Στην Εισαγγελία του Ούντινε έχουν κατατεθεί περισσότερες από 500 μηνύσεις κατά του αναισθησιολόγου της ιατρικής ομάδας της κλινικής «Λα Κουϊέτε», Αμπάτο Ντε Μόντε, για παραβίαση των στοιχειωδών ηθικών κανόνων του ιατρικού επαγγέλματος.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ενγκλάρο, Τζουσέπε Καμπέις, από τη μεριά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μόλις ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα οι γονείς της Ελουάνα πρόκειται να καταγγείλουν όλους όσοι προχώρησαν σε μηνύσεις.
Οι δικηγόροι της οικογένειας Ενγκλάρο κατά πληροφορίες «εξετάζουν προσεκτικά» και ορισμένες από τις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Σχόλια