Ιταλία: Αναβάλλεται τελικά η δίκη του Μπερλουσκόνι

0

Η ετυμηγορία της ιταλικής δικαιοσύνης για την υπόθεση του Σ. Μπερλουσκόνι πρόκειται τελικά να ανακοινωθεί μετά τις εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου 2013 καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικαστηρίου του Μιλάνου, η τελευταία δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για την 11η Μαρτίου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός πολιτικός αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνεύρεση με νεαρή εκδιδόμενη, η οποία, κατά το κρίσιμο διάστημα, ήταν ανήλικη.

Ο Μπερλουσκόνι, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη καθώς, όπως είχε επισημάνει, η τυχόν συνέχιση της δίκης εν μέσω προεκλογικής περιόδου και η ενδεχόμενη έκδοση μιας καταδικαστικής απόφασης, θα επηρέαζαν το εκλογικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, οι δικαστές του Μιλάνου είχαν απορρίψει το αίτημα των δικηγόρων του Ιταλού πολιτικού για αναβολή της δίκης αλλά τελικά, τροποποίησαν το πρόγραμμα των συνεδριάσεων μεταθέτοντας την τελευταία δικάσιμο και συνεπώς, την έκδοση της απόφασης για την μετεκλογική περίοδο.

Σχόλια