Ιταλία: Αναβλήθηκε η δίκη Μπερλουσκόνι για φορολογική απάτη

0

Για τις 18 Ιανουαρίου αναβλήθηκε η δίκη του Ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι σχετικά με υπόθεση φορολογικής απάτης κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τον επιχειρηματικό όμιλο Mediaset, ιδιοκτησίας του «Καβαλιέρε».
Οι δικαστές του Μιλάνου έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του κ. Μπερλουσκόνι για αναβολή, εξαιτίας της παρουσίας του Ιταλού πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), η οποία πραγματοποιείται στη Ρώμη. Παράλληλα, αποφάσισαν η ακροαματική διαδικασία να διεξάγεται κάθε Δευτέρα και, σε περίπτωση «νόμιμου κωλύματος» του κατηγορουμένου, να αναβάλλεται για το επόμενο Σάββατο.
Οι δικαστικές διαδικασίες σε βάρος του κ. Μπερλουσκόνι ξαναξεκίνησαν μετά την απόρριψη από το Συνταγματικό Δικαστήριο του νόμου περί ασυλίας του Ιταλού πρωθυπουργού. Εκτός από την υπόθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ο «Καβαλιέρε» είναι υπόλογος και για διαφθορά στην υπόθεση Μιλς. Ειδικότερα, κατηγορείται ότι κατέβαλε 600.000 δολάρια στον Βρετανό δικηγόρο Ντέιβιντ Μιλς, προκειμένου να καταθέσει υπέρ του σε δίκη τη δεκαετία του 1990.

Σχόλια