Ιταλία: Απόρριψη του αιτήματος για αναβολή της δίκης Μπερλουσκόνι εν όψει εκλογών

0

Οι δικηγόροι του πρώην Ιταλού Πρωθυπουργού είχαν ζητήσει από το δικαστήριο να ανασταλεί η εκδίκαση της υπόθεσης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αίτημα που τελικά απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι είχαν υποστηρίξει ότι ο Μπερλοσκόνι θα ήταν απασχολημένος λόγω της προετοιμασίας για τις επικείμενες εκλογές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τυχόν συνέχιση της δίκης σε αυτό το χρονικό σημείο θα επηρέαζε ενδεχομένως το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κατηγορία σε βάρος του Μπερλουσκόνι αναφέρεται σε περιστατικό του 2010, οπότε και φέρεται ότι συνευρέθηκε με την 17χρονη τότε εκδιδόμενη Karima El-Mahroug. Ο Ιταλός πολιτικός διαψεύδει τις κατηγορίες, ενώ ισχυρίζεται ότι σε κάθε περίπτωση η νεαρή του είχε δηλώσει ότι είναι 24 χρόνων. Ο Μπερλουσκόνι κατηγορείται επιπλέον και για κατάχρηση εξουσίας, αφού φέρεται ότι παρενέβη για την απελευθέρωση της El-Mahroug, την οποία είχε συλλάβει η αστυνομία, μετά από καταγγελία κλοπής.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ιταλός πολιτικός είχε τηλεφωνήσει στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας από τις αρχές να αφήσουν τη νεαρή, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για εγγονή του Χόσνι Μουμπάρακ. Εφόσον κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες που του απαγγέλλονται, η ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον Μπερλουσκόνι φτάνει μέχρι και τα 15 χρόνια φυλάκισης.

Σχόλια