Ιταλία: Αποζημίωση για «σεξουαλικές διακρίσεις»

0

Ιταλικό δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 100.000 ευρώ σε νεαρό άντρα, ο οποίος εξαναγκάστηκε να δώσει εκ νέου εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης όταν αυτό που είχε κατασχέθηκε, επειδή είναι ομοφυλόφιλος.
Όταν ο 26χρονος Ντανίλο Τζιουφρίντα δήλωσε στους στρατιωτικούς γιατρούς ότι είναι ομοφυλόφιλος, στη διάρκεια εξετάσεων ρουτίνας για την κατάταξή του στον ιταλικό στρατό, εκείνοι ενημέρωσαν το υπουργείο Μεταφορών, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τον Τζιουφρίντα ότι πρέπει να ξαναδώσει για το δίπλωμα οδήγησης ή να παραδώσει την άδεια του εξαιτίας «διαταραχών της σεξουαλικής του ταυτότητας».
Ο 26χρονος συμφώνησε να ξαναδώσει εξετάσεις, αλλά όταν πέρασε του έδωσαν ένα δίπλωμα που ίσχυε για μόνο ένα χρόνο και όχι για δέκα όπως γίνεται συνήθως με την αιτιολογία ότι είναι ομοφυλόφιλος.
Το δικαστήριο της Κατάνια αποφάνθηκε ότι οι ενέργειες των υπουργείων Άμυνας και Μεταφορών δείχνουν «σαφείς σεξουαλικές διακρίσεις» εναντίον του Τζιουφρίντα και είναι αντίθετες με τα συνταγματικά του δικαιώματα.
Είναι η πρώτη φορά που το ιταλικό κράτος τιμωρείται για σεξουαλικές διακρίσεις σε βάρος πολίτη και του επιβάλλεται τόσο μεγάλο πρόστιμο.

Σχόλια