Ιταλία: Δικαστική έρευνα για γκρουπ στο Facebook το οποίο προτρέπει στη δολοφονία Μπερλουσκόνι

0

Συναγερμός σήμανε στις δικαστικές αρχές της Ιταλίας εξαιτίας ενός διαδικτυακού γκρουπ που έκανε την εμφάνισή του στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και έχει τίτλο: «Ας δολοφονήσουμε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι».
Πάνω από 13.000 άτομα εμφανίζονται εγγεγραμμένα στην ομάδα αυτή μέχρι στιγμής. Ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης, Αντζελίνο Αλφάνο εξέφρασε την ελπίδα η Θέμιδα να εντοπίσει «εκείνους που διέπραξαν ποινικό αδίκημα», ενώ ο υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Τσακόνι απηύθυνε έκκληση να σταματήσει «μια εκστρατεία μίσους που μπορεί να οδηγήσει σε μορφές τρομοκρατίας». «Η συγκεκριμένη ομάδα του Facebook πρέπει να κλείσει, αλλά πρόκειται για ανεγκέφαλες πράξεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πολιτικό γίγνεσθαι», σχολίασε από την πλευρά του ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντάριο Φραντσεσκίνι.
Ο διαχειριστής της επίμαχης ομάδας, με το ψευδώνυμο Αλμπέρτο Ράουλ, υποστήριξε στον ιταλικό Τύπο πως «όλα ξεκίνησαν από ανοησία, πρόκειται για τραβηγμένο αστείο και στην πραγματικότητα δεν θέλουμε να ωθήσουμε απολύτως κανέναν να διαπράξει φόνο». Πάντως, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει πρόσθετα μέτρα προστασίας του Ιταλού πρωθυπουργού.

Σχόλια