Ιταλία: Ειδική φυλακή για τρανσέξουαλ εγκαινιάζεται σε λίγες ημέρες

0

Σχεδόν έτοιμες για τη λειτουργία της πρώτης φυλακής αποκλειστικά για τρανσέξουαλ είναι οι ιταλικές αρχές. Το σωφρονιστικό ίδρυμα του Ποτσάλε, κοντά στην πόλη Έμπολι της Τοσκάνης, ανακατασκευάστηκε, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 24 τρανσέξουαλ κρατούμενες σε ατομικά κελιά με τηλεόραση, τουαλέτα και ντουλάπα.
Ύστερα από την κατακόρυφη μείωση των γυναικών που κρατούνταν μέχρι πρότινος στις συγκεκριμένες φυλακές, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να τις μετατρέψουν σε σωφρονιστικό κατάστημα για τρανσέξουαλ, το οποίο μάλιστα θα διαθέτει και οδοντιατρείο, βιβλιοθήκη, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου και χίλια τετραγωνικά μέτρα αγροτικής έκτασης με ελιές και αμπέλι.
«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για γκέτο. Όλοι οι υπάλληλοι θα παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια για να υιοθετήσουν την πρέπουσα, την πιο κατάλληλη συμπεριφορά», διαβεβαίωσε η υπεύθυνη των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της Τοσκάνης, Μαρία Πια Τζουφρίντα. Οι ειδικοί επικροτούν την ιδέα, σημειώνοντας πως η συνύπαρξη των τρανσέξουαλ στις φυλακές τόσο με άνδρες όσο και με γυναίκες υπήρξε δύσκολη μέχρι τώρα, αλλά τονίζουν πως πρέπει να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν θα λειτουργήσουν σαν γκέτο.
Στο Πορτσάλε σχεδιάζεται να φιλοξενούνται μόνο τρανσέξουαλ άνω των 40 ετών, σε βάρος των οποίων έχει εκδοθεί οριστική καταδικαστική απόφαση.

Σχόλια