Ιταλία: Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το νομοσχέδιο για την άρνηση του Ολοκαυτώματος

0

Διχασμένη εμφανίζεται η Ιταλία για το νομοσχέδιο που πρόκειται να παρουσιάσει ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Κλεμέντε Μαστέλα, το οποίο ποινικοποιεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Διακόσιοι Ιταλοί επιφανείς ιστορικοί, με επιστολή που απέστειλαν, εκφράζουν την αντίθεση αλλά και την ανησυχία τους για το νομοσχέδιο, ενώ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Πολιτισμού Φρανσέσκο Ρουτέλι, εμφανίζεται αντίθετος στη νομοθετική πρωτοβουλία Μαστέλα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «το να θεωρούμε ανιστόρητους τους αρνητές του Ολοκαυτώματος δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να τους βάλουμε στη φυλακή».

Από την άλλη μεριά, η Ένωση Εβραϊκών Κοινοτήτων Ιταλίας έδωσε το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο αλλά ορισμένα εξέχοντα στελέχη της, καθώς και λειτουργοί της δικαιοσύνης, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους, θεωρώντας ότι το νομοσχέδιο οδηγεί σε ποινικοποίηση της γνώμης.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, παρά τη φιλο-ισραηλινή στάση της δεν είχε προχωρήσει στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, φοβούμενη τις αντιδράσεις της Λέγκας του Βορρά.

Σχόλια