Ιταλία: Έντονες αντιπαραθέσεις για το δικαίωμα της Ελγκάρο στην ευθανασία

0

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στην Ιταλία γύρω από το δικαίωμα της Ελουάνα Εγκλάρο στην ευθανασία καθώς η 37χρονη βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση τα τελευταία 17 χρόνια.
Πάντως από το πρωί του Σαββάτου έχει διακοπεί η τεχνητή παροχή σίτισης στην 37χρονη Ελουάνα Εγκλάρο.
Ο υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Σακκόνι δήλωσε ότι «έφοδος των καραμπινιέρων απέδειξε ότι η κλινική του Ούντινε, Λα Κουϊέτε, στην οποία έχει μεταφερθεί η Ελουάνα, δεν πληροί της προϋποθέσεις, που έχουν προσδιορισθεί από τον Αρειο Πάγο».
Σύμφωνα με τον Σακκόνι η συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική δεν είναι κέντρο για ασθενείς σε κωματώδη κατάσταση, και τα δύο δωμάτια, που χρησιμοποιούνται από την ιατρική ομάδα και τους δεκατέσσερις εθελοντές, δεν διαθέτουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό».
Εν τω μεταξύ δεν έχει υπογραφεί δικαστική απόφαση που να επιβάλλει «πάγωμα» της διαδικασίας διακοπής της σίτισης και της ενυδάτωσης της Ελουάνα.
Ο πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την Παρασκευή, είχε επιχειρήσει να επιτύχει υποχρεωτική παύση με έκδοση σχετικού κυβερνητικού διατάγματος.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Tζότζιο Ναπολιτάνο, όμως, αρνήθηκε να το επικυρώσει με την υπογραφή του, ζητώντας από το κοινοβούλιο να διατυπώσει άποψη σχετικά με το θέμα των ασθενών σε κωματώδη κατάσταση.
Η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι έχει ήδη ετοιμάσει σχετικό σχέδιο νόμου, προκειμένου να πετύχει την έγκρισή του σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Πεππίνο Εγκλάρο, πατέρας της Ελουάνα, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της κόρης του, ζήτησε τόσο από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ναπολιτάνο, όσο και από τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν την 37χρονη στην κλινική του Τρεβίζο για να διαπιστώσουν, προσωπικά, σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Σχόλια