Ιταλία: Γερουσιαστής και πρώην κυβερνήτης της Σικελίας καταδικάστηκε για συνεργασία με τη Μαφία

0

Σε επταετή κάθειρξη με την κατηγορία της βοήθειας και της συνέργιας προς τη Μαφία καταδίκασε ιταλικό εφετείο το περασμένο Σάββατο τον γερουσιαστή και πρώην κυβερνήτη της Σικελίας, Σαλβατόρε Κουφάρο.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όχι μόνο επικύρωσε την πρωτόδικη καταδίκη αλλά πρόσθεσε και δύο έτη φυλάκισης στην επιβληθείσα ποινή, κρίνοντας τον Κουφάρο ένοχο όχι μόνο για παροχή βοήθειας σε άτομα συνδεδεμένα με το οργανωμένο έγκλημα αλλά και για συνδρομή προς τη Μαφία. Ειδικότερα, ο πρώην κυβερνήτης της Σικελίας, που παραιτήθηκε από το αξίωμα αυτό μετά την πρωτοβάθμια καταδίκη του, φέρεται να έδινε εμπιστευτικές πληροφορίες στην Κόζα Νόστρα για τις έρευνες των Αρχών σε βάρος της.
Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας. «Ξέρω ότι δεν είμαι Μαφιόζος και δεν βοήθησα ποτέ τη Μαφία», υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο Κουφάρο είναι μέλος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), ενός μικρού κεντρώου κόμματος που είχε αποτελέσει κατά το παρελθόν μέρος του, υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κυβερνητικού συνασπισμού.

Σχόλια