Ιταλία: Καταδίκη αναρχικών για πυροβολισμό Διευθύνοντα Συμβούλου

0

Η Ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε σε 10 χρόνια κι 8 μήνες κάθειρξη τον Αλφρέντο Κόσπιτο και σε 9 χρόνια και 4 μήνες κάθειρξη το Νικόλα Γκάι, για τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις της οπλοκατοχής και της δράσης με τρομοκρατικούς σκοπούς.

Πρόκειται για δύο αναρχικούς, μέλη της οργάνωσης “Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) – Πυρήνας Όλγα” οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι της κατηγορίας ότι στις 7 Μαΐου 2012 στην Γένοβα, είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει στα πόδια τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Ansaldo Nucleare, Ρομπέρτο Αντινόλφι.

«Ο Αντινόλφι ανέμενε μια τέτοιου είδους καταδίκη, μια τέτοια απάντηση από μέρους του ιταλικού κράτους» δήλωσε ο δικηγόρος του, Κοράντο Παγκάνο.

Οι δυο καταδικασθέντες, οι οποίοι την ώρα της ανάγνωσης της απόφασης, δεν ήταν παρόντες στην δικαστική αίθουσα, πριν από τη δημοσιοποίηση της ετυμηγορίας, τόνισαν ότι «η Ansaldo Nucleare συνεχίζει να σπέρνει θάνατο και να καταστρέφει την φύση» και ότι «δεν αναγνωρίζουν την δημοκρατική τάξη».

Σχόλια