Ιταλία: Νέα πυρά Μπερλουσκόνι κατά δικαστών

0

«Δεν είμαι εγώ αυτός που επιτίθεται στους δικαστές, αλλά αποτελούν μια φράξια στρατευμένων και αυτή η φράξια των στρατευμένων δικαστών μού επιτίθεται τα τελευταία 15 χρόνια». Με τα λόγια αυτά ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι στράφηκε χθες για ακόμα μία φορά κατά των Ιταλών δικαστών, κατηγορώντας τους ως υπαίτιους για την κρίση και αμφισβητώντας ευθέως την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Στον απόηχο της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για την ασυλία του πρωθυπουργού, ο κ. Μπερλουσκόνι, από το βήμα της Ένωσης Ιταλών Βιομηχάνων, δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του από μερίδα του Τύπου, καλώντας μάλιστα τους βιομηχάνους να μποϊκοτάρουν την εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».
Οι νέες βολές του Ιταλού πρωθυπουργού κατά των δικαστών έρχονται να προστεθούν στις πρόσφατες δηλώσεις του περί εξάντλησης της θητείας του παρά τις διώξεις που, όπως υποστήριξε, έχει υποστεί και τις οποίες χαρακτήρισε «τις περισσότερες στα χρονικά όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Σχόλια