Ιταλία: νομοσχέδιο για ποινές κατά των ομοφοβικών συμπεριφορών

0

Η Ιταλίδα υπουργός Ισότητας Μάρα Καρφάνιαδήλωσε ότι “την Δευτέρα πρόκειται να στηρίξει στην βουλή πρόταση νόμουτου κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος η οποία τιμωρεί ομοφοβικές επιθέσεις και πρακτικές”.

Η Ιταλίδα υπουργός συμμάχησε με τη  βουλευτίνα Αλεσάντρα Μουσολίνι προκειμένου να  επετύχουν την έγκριση
ενός νόμου που θα τιμωρεί αυστηρά τα αδικήματα που συνδέονται με ομοφοβική συμπεριφορά.

“Δεν είναι αλήθεια τι ένας τέτοιος νόμος ανοίγει το δρόμο στην αναγνώριση των δεσμών που συνάπτουν άτομα ίδιου
φύλου”, πρόσθεσε η Μάρα Καρφάνια.

Η εγγονή του ιταλού δικτάτορα, δήλωσε ότι “η έγκριση του συγκεκριμένου μέτρου θα ήταν σημαντική, ιδίως για τουςεφήβους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 30% των νέων που αποφασίζει σε εφηβική ηλικία να βάλει τέλος στη ζωή του, το κάνει διότι δεν έχει επιτύχει να ζήσει με ήρεμο τρόπο την ομοφυλοφιλία του”.

Η συμμαχία της Καρφάνια με τη Μουσολίνι τους έχει οδηγήσει σε κόντρα με μεγάλο μέρος των συντηρητικών συναδέλφων τους, που πιστεύουν ότι ένας απλός νόμος-πλαίσιο θα μπορούσε να αρκετός.  Αντίθετα, η Πάολα Κόντσια η βουλευτίνα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, σημειώνει ότι «οι αρμόδιες επιτροπές του ιταλικού κοινοβουλίου συζητούν και αναλύουν τον σχετικό νόμο εδώ και εννιακόσιες εξήντα ημέρες, ενώ χώρες όπως η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία, τιμωρούν εδώ και καιρό με φυλάκιση τις ομοφοβικές επιθέσεις».

Οι δύο ιταλίδες πολιτικοί αναφέρθηκαν επίσης σε πρόσφατες δηλώσεις του ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας,
Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, σύμφωνα με τον οποίο «οι δημόσιες συμπεριφορές και στάσεις χλευασμού των ομοφυλόφιλων, σε δημοκρατικές κοινωνίες είναι απαράδεκτες».

 

Σχόλια